Over ons onderwijs / Vakken / Management & Organisatie

Management & OrganisatieHet Don Bosco College is sinds 2011/2012 een Vecon Business School. Dit houdt in dat er bij het vak Management en Organisatie (M&O) extra aandacht wordt besteed aan ondernemen en ondernemerschap. Zie ook dbcbusinessschool.

Mensen die leiding geven en beslissingen nemen (het management) hebben informatie nodig om de goede besluiten te kunnen nemen. De managers werken samen binnen een organisatie. Dat kan een bedrijf zijn, zoals een accountantskantoor, een cd-winkel of een fabriek. Een school, een gemeente of een tennisvereniging zijn ook voorbeelden van een organisatie.

Bij M&O doen leerlingen kennis op over hoe mensen kunnen samenwerken, welke regels er gelden bij het nemen van een beslissing en het leidinggeven. Om leiding te geven in een organisatie moet je handig met allerlei gegevens kunnen omspringen. Je neemt immers beslissingen op grond van informatie uit verslagen, overzichten en getallen. Bovendien moet je de organisatie (de mensen en de regels) goed kennen).

M&O houdt zich vooral bezig met wat er binnen organisaties gebeurt. Voor leerlingen met gevoel voor getallen, die logisch kunnen denken, verbanden kunnen leggen, oorzaken en gevolgen kunnen aangeven en conclusies kunt trekken aan de hand van teksten en cijfers, is M&O een heel geschikt vak.