Kennismaken / Aanmelden / Ik zit in Groep 8

Ik zit in Groep 8

Hallo kandidaat-brugklassers!

Jouw groei is ons doel!

Nu is het zover, het einde van de basisschool is aangebroken. Op zoek naar een nieuwe school voor voortgezet onderwijs. Misschien wel het Don Bosco College in Volendam. Wij zien je heel graag komen.

Het Don Bosco College heeft niet alleen veel nieuwe vakken, kinderen uit alle windrichtingen, veel verschillende leraren en interessante lessen, maar bij ons voel je je gauw thuis door de warme, positieve sfeer, de gezelligheid met elkaar en de persoonlijke aandacht en dat allemaal in een modern, fris en sfeervol onderwijsgebouw.

Tijd en kans om je leergierigheid om te zetten in verdere ontwikkeling van jezelf, alleen én samen met anderen. Wij, leerkrachten van Don Bosco, staan helemaal voor je klaar. Je hoeft alleen maar voor ons te kiezen….. Begin eens met een actieve kennismaking tijdens het Open Huis op donderdagavond 1 februari 2018. Op zaterdag 3 februari hebben wij nog een extra open huis. Informatie daarover vind je binnenkort op de site.

Aanmelden via aanmeldcode:

U kunt uw zoon/dochter tot 15 maart 2018 aanmelden via het opsturen van het formulier met de aanmeldcode. Dit formulier heeft u op de basisschool ontvangen. Over het algemeen verzamelen de basisscholen de formulieren en leveren deze af op het Don Bosco College. Daarnaast is het mogelijk om dit formulier naar het Don Bosco College te sturen of te mailen.

Na 15 maart ontvangt u van ons een plaatsingsformulier (en retourenveloppe) met vermelding van de afdeling waarop wij uw kind gaan plaatsen. Wij plaatsen uw zoon/dochter volgens het advies van de basisschool.

Uw zoon/dochter kan pas definitief geplaatst worden, nadat het plaatsingsformulier teruggestuurd is.

Naast het ingevulde plaatsingsformulier wordt u verzocht toe te sturen:
  • Kopie paspoort of kopie ID (voor- en achterkant)
  • Een geldige dyslexie- of dyscalculieverklaring
  • Eventuele andere van belang zijnde documenten

Via de aanmeldcode kunnen wij het onderwijskundig rapport (OKR) downloaden en de gegevens van uw zoon/dochter inlezen. Op het plaatsingsformulier vragen wij nog enkele aanvullende gegevens.

Rond half juni ontvangt u dan een brief in welke klas uw zoon/dochter is geplaatst en meer informatie over de kennismakingsmiddag .

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u zich altijd richten tot:

Mw. J. Hendrickx afdelingsleider 1 en 2 vmbo en 1 vmbo- t/havo

Dhr. B. van ’t Ende afdelingsleider 1 en 2 havo/atheneum en 2 vmbo- t/havo