Over pesten

Horen, zien, voelen en niet meer zwijgen!
Pesten is als een of meer kinderen vaak vervelende of gemene dingen tegen je zeggen. Soms word je hierbij geschopt, geslagen, bedreigd of opgesloten. Als zulke dingen met je gebeuren en je weet niet wat je kunt doen om dit te stoppen, dan is het tijd om niet meer te zwijgen.Vertel alles aan je mentor, aan je afdelingsleider of aan de vertrouwenspersoon bij ons op school. Misschien vind je dat moeilijk, misschien ben je bang dat het pesten erger wordt als er iets aan gedaan wordt. Op deze website kun je jouw verhaal kwijt zonder dat anderen weten wie je bent, zonder dat er iets gebeurt wat jij niet wilt.

Zwijgen doe je, als je ziet dat een kind steeds gepest wordt, maar er niets van zegt. Misschien zeg je niets omdat je denkt dat dit klikken is of omdat je bang bent dat je zelf gepest gaat worden. Praten over pesten is geen klikken. Juist omdat pesten zo gemeen is, mag je hier wel iets over zeggen en moet je er iets aan doen. Op deze website kun je vertellen over kinderen die gepest worden en die hulp nodig hebben zonder dat bekend wordt wie je bent.

Op die manier kunnen wij als school gepeste kinderen helpen. Want als er niet meer gepest wordt, hebben we het fijner samen. De gepeste hoeft zich niet meer zo bang te voelen en de pester hoeft zich niet meer zo uit te sloven.

Wil je meer weten over pesten en over de manier waarop het Don Bosco College met pesten omgaat, download dan ons pestprotocol.

» download pestprotocol als PDF


Hieronder kun je je verhaal kwijt. Als je een e-mailadres invult, kun je ook een reactie krijgen. Door op "zenden" te klikken komt het bericht bij mevrouw de Vilder of mevrouw Roelofsen.